Home » De geschiedenis van de mode

De geschiedenis van de mode

 

 

 

 

 

For stylekinderMode & omtrek van een “set” ontleent zijn betekenis uiteindelijk aan praktische, logische en culturele invloeden. Men kan zeggen dat een bepaalde style romantisch is omdat het de meest unieke eigenschap van iemand of iets weerspiegelt. Zo’n stijl is begeerlijk voor de liefhebber van mode. Romantiek wordt echter ook gebruikt als term voor kledingstukken, zoals lingerie, avondjurken, clubkleding, trouwjurken, en jassen in het winterseizoen. In het westen is de romantiek niet vrij van mannen in het bijzonder, omdat de term nog steeds verbonden is met de vrouwelijke bevolkingsgroep. Niettemin wordt de term ook gebruikt om de eigenschap van alle vrouwen te beschrijven.

De Romantische stijl is de overheersende stijl in de warmere klimaten, vooral in de oostelijke landen. Deze stijl komt ook voor in het westen. Bij de romantische stijl draait alles om bloemen. De meest voorkomende bloemkleuren zijn geel, en paars, maar nog enkele andere kleuren zijn aanvaardbaar. Byron was beroemd om het sonnet met de poëtische meter, dat dichteressen 1978 uit het Oosten stuurden om zich over Europa te verspreiden. Deze gedichten openen met de zin: “Iets bleeks”; dit impliceert dat de dichter een visioen uit een bepaalde tijd (de jaren ’70), overbrengt naar een soortgelijke tijd (retterette). Door de romantische stijl te categoriseren, kan men onderscheid maken tussen romantische heldinnenstijl, sprookjesstijl en middelbare schoolstijl.

tussen romantisch en mod

de betekenis van de twee woorden is als volgt:

oriaans: gekenmerkt door woordelijke zachtheid en schoonheid.

romantisch: gekenmerkt door slimme woordspelingen en gevatheid.

De romantische stijl is de keuze van de meerderheid van de mensen in de hele samenleving. Zoals gezegd geeft de meerderheid van de mensen er de voorkeur aan de meerderheid te volgen, die ervoor kiest zich in romantische stijlen te kleden. Romantische stijlen zijn het resultaat van het echtelijk paar. Zij hangen af van het paar dat op de grasvlakte wandelt, van de natuur geniet en met veel passie in het leven staat. Voor vrouwen zijn de meest geprefereerde romantische stijlen minirokjes, en strakke rijlaarzen. In Europa en Amerika, de stijlen van sexy jurk bereikt meestal de n koninginnen van Amerika, waar jurk modellen aanwezig zijn om de smaak en schoonheid van de dragers te verbeteren. Het is vergelijkbaar met de Europese stijl van het hebben van een enorm paar borsten met een strakke korte rok. Integendeel, de modieuze trends van China zijn meer langs de lijn van het dragen van een strakke korte rok, maar dan weer, een mollig zijn.

De romantische kledingstijl werd gevormd door de romantiekgekte in de 19e eeuw. De hete romantiek van die tijd was seksualiteit, en al die—pursuele betekent een heleboel afwisselende ideeën. Maar als een Chinees een Franse man gekleed zag als een Franse heer, zou hij gemakkelijk herkennen dat de man een kunstenaar was, literatuur studeerde of een Wikipedia pagina had. Simpel gezegd, kleren werden veel gedragen om connotaties te geven aan verschillende mensen. Als een man daarentegen succes wilde hebben, waren de connotaties dat hij een schrijver of een artiest was, aangezien dit het gebruikelijke label is dat wordt gegeven aan mensen die een prestatie hebben geleverd op hun werkgebied. Afgezien daarvan houdt de kleding ook verband met andere kenmerken. Op basis van studies bij de consumenten van kleding (jongens, meisjes, vrouwen, mannen) in 56 landen kwamen de onderzoekers tot enkele conclusies: Romantiek is niet louter een “modestijl” maar een levensstijlkeuze. Hieruit blijkt dat de romantiek van kleding niet alleen beperkt is tot een bepaalde tijd of een bepaalde plaats, maar thans een wereldwijd verschijnsel is.

Aan het begin van de 20e eeuw werd de mode beperkt door de beperkingen van middelen en tijd. De wereldoorlogen hadden zo’n grote invloed op de mode dat deze niet meer op dezelfde manier beschikbaar is. Dit was een geweldige tijd voor de mode, omdat er nieuwe technieken en ideeën ontstonden, die men graag nastreefde.

In de jaren 80 was er een mode voor korte rokjes, en daarna was er een mode voor sneakers en broeken die veel comfortabeler waren. Deze jaren 80 mode was een reactie op de economische recessie van die periode, en een welkome opluchting voor vrouwen die moeite hadden om een inkomen te verdienen. De vrouwenkleding werd veel stijlvoller als reactie op deze inspanningen.

Wat ook de redenen waren, beroepskleding bleef evolueren tijdens de jaren 1930, grotendeels als gevolg van de vrouwenbeweging en het nut van kleding als onderdeel van een dagelijkse activiteit. De stijlen werden en worden steeds efficiënter, functioneler en comfortabeler, terwijl de levensduur van de stoffen een probleem blijft.

Afgezien van wat hierboven kan worden besproken, kan een mode-expert een bepaling te ontwerpen een ’10 look voor vrouwen op basis van hun werk kleding alleen te maken. Professionele kleding is meestal organisatie van gecoördineerde stukken, en elk vertegenwoordigd een deel van de functionaliteit. Men kan dan bouwen een outfit rond deze stukken, of combineer verschillende.

webmaster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven